Viborg MTB afstand fra enhver brug af doping.

Som medlem af Dansk Cykel Union (DCU) under Danmarks Idræt- Forbund (DIF) samt DGI er Viborg MTB omfattet af DIF’s / DGI dopingkontrolregulativ. Viborg MTB's medlemmer er som følge heraf forpligtet til at deltage i de dopingkontroller, som måtte blive foranstaltet af DIF.

Klubben og dens medlemmer er forpligtet til at efterleve de anvisninger og sanktioner, som måtte blive givet af DIF i henhold til dopingregulativet.

DIFs / DGI dopingregulativer kan ses på DIFs hjemmeside på adressen http://www.dif.dk.

Dopingregulativet gælder alle medlemmer af Viborg MTB, både aktive, trænere, ledere, m.m. Skulle en rytter levere en positiv A-prøve, bliver rytteren suspenderet fra klubben frem til resultatet af en evt. B-prøve foreligger. I tilfælde af at B-prøven ligeledes er positiv bliver rytteren med øjeblikkelig virkning ekskluderet fra klubben. Tidligere dopingdømte ryttere kan efter udstået karantæne igen blive optaget som medlemmer af klubben.

Klubben anbefaler, at alle medlemmer holder sig ajour med, hvilke stoffer, der er på dopinglisten. Vær især opmærksom, hvis du tager medicin i forbindelse med sygdom, astma o.lign. Er du i tvivl om en medicin du tager, så tag kontakt til én af klubbens trænere.

Du kan se dopinglisten på Anti-Doping Danmarks hjemmeside på adressen http://www.antidoping.dk/

Ved indmeldelse i Viborg MTB forpligter man sig til at efterleve ovenstående regler.